If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Total War Warhammer 2 sklízí nadšené recenze

Souhrn ze světa.

S momentálním průměrem 87 procent na Metacritic mohou být Creative Assembly velmi spokojeni. Koncem týdne vycházející Total War Warhammer 2 (Alza.cz), u nás s českými titulky, se totiž podle dnešních prvních recenzí ze zahraničí velmi povedl.

"Je to maximalistické pokračování, které vylepšuje každý aspekt jedničky," myslí si PC Gamer, který udělil 92%. Nelíbí se mu jen bizarní diplomacie a některá zatím prázdná místa na mapě (do příchodu DLC).

"Příběh a na úkolech založená kampaň je o ligu výš nad čímkoli, co jsme zatím mohli vidět v sérii Total War, ať už jde o design či prezentaci," rozplývá se IGN s 91%. Každá ze čtyř frakcí je prý odlišná a zábavná.

"Total War Warhammer 2 je fantastickým milostným dopisem fanouškům Warhammeru i strategií," říká zase CGMagazine, dokonce s 95%. Prý je obtížné od hry vstát a odejít, protože vás svými hlubokými mechanismy, informativními tutoriály, rozličnou obtížností, bitvami či politickými hrátkami chytne a nepustí.

"Když jsme studio před časem navštívili, sdělili nám, že úspěch jedničky je přinutil přehodnotit ambice pro zbytek série a finální hra tomu odpovídá. Jde o bohatou a promyšlenou strategii, se kterou je radost si hrát v každém směru," nešetří chválou PCGamesN, kteří tasili 9/10. Jisté výhrady mají jen k plánům s DLC a k tomu, jak nevyhnutelná je ztráta některých měst, protože cizí jednotky se neomylně objeví vždy přesně tam, kde nikoho nemáte.

Rock, Paper, Shotgun hru doporučují a nepotřebují prý k tomu známou velkou kampaň ani tradiční strukturu, protože se zde vše točí kolem skriptovaného vyprávění a odlišných frakcí, které jsou důležitější než vybalancování. Prý jde o vážného kandidáta na nejlepší hru v sérii.

Holandské XGN s tím souhlasí (85%), když dle něj jde o řádně vyšperkované pokračování. Skaveni a Lizardmeni jsou prý zajímavými rasami, příběh se povedl též, grafika jakbysmet, takže máme tu čest s jednou z nejlepších fantasy RPG současnosti. Drhne to prý jen v těch samých oblastech jako u jedničky (technické nedostatky).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Total War: Warhammer II

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments