Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Srovnání Project CARS 2 a Forza 7 za deště

+ kolik využívá jader CPU?

Na tohle videosrovnání jste určitě čekali. Slavný německý okruh Nurburgring, vůz Nissan GT-R, hustý déšť. Která hra má dynamické počasí (proto hustota kapek není v obou hrách vždy stejná) zpracováno lépe - páteční Project CARS 2 (Alza.cz) nebo snad brzká Forza Motorsport 7, zatím soudě jen dle dema?

Watch on YouTube

První uvedené závody byly pro účely porovnání zachyceny na PS4 Pro, zatímco exkluzivita Microsoftu běžela na Xbox One S, když model X zatím není k dispozici.

Ať se na to díváme, jak chceme, nová Forza i na starším hardwaru vyhrává v realističnosti a člověk by ji zpoza volantu měl skoro problém rozeznat od skutečnosti. Oproti tomu v novém dílu od Slightly Mad Studios trochu pokulhávají modely aut v pohledu na ně zezadu, ani se tolik neleskne mokrá silnice, ačkoli tam jsou zase lépe zřetelné krajnice a okolí trati. Takže remíza?

Studio Turn 10 mezitím vyvrátilo pár dnů starou zprávu, dle které měla Forza využívat úmyslně jen jedno jádro procesoru. Prý šlo o pouhé nedorozumění a hra má v reálu naplno zužitkovat všechna jádra, která jsou k mání - ať už jde o čtyřjádro nebo šestnáctijádro na nejsilnějších PC současnosti, nebo sedm jader CPU na Xbox one.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments